Night Cafe Forum
Imbina utilul cu placutul. Muzica ,Videoclipuri , Glume , Bancuri , Maxime , Proverbe , Foto , Locuri frumoase , Jocuri , Radio Online , Horoscop , Vremea , Curs Valutar , Legi , Legislatie , Moda , Sport , Tuning Auto , Retete Culinare , Pasari , Pesti , Flori , Decoratiuni , Poezii , Psihologie , Parapsihologie , Filosofie , Enigme , Inventii , Inovatii , Sarbatori , Anunturi , Felicitari , Webmasteri si multe altele…..
Lista Forumurilor Pe Tematici
Night Cafe Forum | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NIGHT CAFE FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweet_barbie
Femeie
24 ani
Mehedinti
cauta Barbat
24 - 46 ani
Night Cafe Forum / Filosofie, / LEACURI DE SUFLET pentru fete si femei Moderat de AngeloBlue, fanetrotil
Autor
Mesaj Pagini: 1
lied
Membru de Onoare

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 404
****  Ori de cate ori sunt deprimata, recitesc cartea "LEACURI DE SUFLET PENTRU FETE SI FEMEI" de PAVEL CORUT. Este o carte de suflet, care ma ajuta sa trec peste unele probleme personale. As dori sa va spicuiesc cate ceva din ea, ca poate va va fi si voua de ajutor.  ****



******************  SPULBERAREA VISELOR DE FERICIRE  **********************


    Cazuri de tip Romeo si Julieta se intalnesc la tot pasul, in toate natiunile si in toate timpurile. Desigur, usor modificate si nu intotdeauna cu sfarsit tragic. Intr-o iubire sincera, arzatoare, curata, cum numai cei tineri pot trai, pot interveni mai multi factori perturbatori, cum ar fi:

**** In Romania se intalneste opozitia indarjita a uneia sau a ambelor familii datorita diferentelor de stare sociala sau avere, origine etnica diferita, certuri intre famlii etc.

    Cel mai frecvent se manifesta interventia familiei motivata de diferente de pozitie sociala sau avere.

    Va intreb:

- Pozitia sociala sau averea pot inlocui sentimentele? Femeile lovite de aceasta pacoste pot inlocui personalitatea iubitului cu o punga de bani, o vila, un autoturism etc. ? Nu pot si vor fi moarte in viata, cu suflete inghetate si triste cat vor mai trai. De regula, astfel de femei evolueaza in urmatoarele directii:


* cele tari se inchid in durerea muta, isi traiesc in ascuns visul iubirii neimplinite si-si indeplinesc robotic, relativ corect, sarcinile sociale. Niciodata, insa, nu iarta si nu uita cine le-au schilodit sufletele, cine le-a determinat ratarea vietii, a singurei vieti de care suntem siguri.

* cele slabe sau frivole isi cauta uitarea in aventuri extraconjugale, in misticism ori, si mai rau, se imbolnavesc de anumite boli psihice. Totul, din cauza ca alte persoane si-au permis sa judece ceea ce numai sufletul fetei are dreptul sa faca.


****  O alta cauza de despartire a Julietei de Romeo o constitiue intamplarea nefericita, ghinionul ce poate consta in accidente mortale, boli incurabile sau alte situatii carora cei doi nu le pot face fata.




~~~~~~  CUM SE REZOLVA FAVORABIL CAZURILE DE TIP ROMEO SI JULIETA?  ~~~~~~~


    Daca soarta v-a aruncat intr-una din variantele Romeo si Julieta, nu le urmati exemplu!

     
   !!!!  Va recomand sa va amintiti urmatoarele adevaruri:

** sunteti o persoana distincta, unica, inzestrata cu constiinta si vointa proprie;

** intreaga avere a omenirii si cele mai inalte pozitii sociale nu pot compensa ori vindeca o rana sufleteasca, nu pot cumpara viata si fericire;

** din cate stim pana in acest moment, traim o singura data, destul de putin (cateva zeci de ani), fapt pentru care nu trebuie sa ne batem joc nici macar de-o secunda din viata;

** viata normala curge ca un rau natural limpede si cristalin si orice "indiguire" sau "abatere" de la directia normala il tulbura pentru mult timp sau poate pentru intregul curs;

** sentimentele si constiinta sunt intr- o relatie de influenta reciproca.
   
    Creierul (constiinta) iti poate spune ca un anumit baiat nu e potrivit personalitatii tale, in contra indemnul inimii. Cand, insa, inima si constiinta iti spun ca barbatul respectiv e barbatul vietii tale, nimeni si nimic nu trebuie sa te opreasca. 

    Argumentele formale (avere, pozitie sociala, origine etnica, apartenenta religioasa etc.) n-au facut fericiti pe cei care le-au ascultat.


    Trist, dar adevarat: conventiile omenesti au schilodit sau au zdrobit multe vieti frumoase, tinere, care meritau implinire potrivit LEGII VIETII.



****  CAUTATI SOLUTII REALISTE DE A TRAI ALATURI DE PERSOANA IUBITA, CHIAR DACA AR FI SA INFRUNTATI INTREAGA OMENIRE! ****


    Acest sfat e valabil numai pentru situatia ca sunteti o Julieta perfecta, ca Romeo e si el perfect, ca mintea si sufletul v-a demonstrat clar ca nu gresiti.


***************************  IUBITI-VA MULT!  *****************************

Modificat de lied (acum 16 ani)


_______________________________________
sa fiti iubiti !

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la