Night Cafe Forum
Imbina utilul cu placutul. Muzica ,Videoclipuri , Glume , Bancuri , Maxime , Proverbe , Foto , Locuri frumoase , Jocuri , Radio Online , Horoscop , Vremea , Curs Valutar , Legi , Legislatie , Moda , Sport , Tuning Auto , Retete Culinare , Pasari , Pesti , Flori , Decoratiuni , Poezii , Psihologie , Parapsihologie , Filosofie , Enigme , Inventii , Inovatii , Sarbatori , Anunturi , Felicitari , Webmasteri si multe altele…..
Lista Forumurilor Pe Tematici
Night Cafe Forum | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NIGHT CAFE FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Kalifa
Femeie
19 ani
Ialomita
cauta Barbat
19 - 32 ani
Night Cafe Forum / Filosofie, / Atentat la filosofie! Moderat de AngeloBlue, fanetrotil
Autor
Mesaj Pagini: 1
cris8
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 150
Ca o persoana ce se respecta,si trateaza cu admiratie toate inventiile mileniului in care traiesc,am ajuns sa invat sa folosesc si calculatorul.Si....una peste alta,eram tare entuziasmata sa constat ca e si netul asta bun la ceva.Te ajuta sa-ti deschizi sufletul in fata lumii,fara ca sa te rusinezi.Hm.Era ceva.Am un site numai bun de studiu.Nu va dau adresa ca nu vreau sa va enervati.De ceva timp,autorii,sau autoarele,se intrec in exprimari filosofice.Subiectele plac la public,asta se citeste clar,dar sa confunzi,sau sa-ti bati joc de filosofie tratand-o si inlocuind-o cu birfa de "ultima generatie".....m-a indemnat sa-mi sar in apararea FILOSOFIEI!E cineva cu mine??????????????/

_______________________________________
"you're alive,so live!"

pus acum 16 ani
   
Barcelona
Membru de Onoare

Din: Slatina
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 440
Eu as fii chiar primul,alaturi de tine...Dar,hm... Percepand fiecare in felul sau viata,filosofia,cum poti pleda chiar in mod "tehnic"-sa zicem-in favoarea sa? A filosofiei? Granita intre filosofie si dezbateri de orice natura,e invizibila uneori.Asa ca...mai bine las la latitudinea fiecaruia sa inteleaga filosofia si ce vrea ea... 

_______________________________________
taste of freedom

pus acum 16 ani
   
NightDragon
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2144
Profesorul meu de filosofie , a fost intrebat o data , de ce nu puncteaza la fel lucrarile. De ce la o lucrare unde s-au scris doar cateva randuri ,care tin de subiect s-a punctat cu 5 si de ce o alta care avea 2 pagini scrise ,fara sa aiba legatura cu subiectul s-a punctat cu 7 (asa era notatia pe atunci ) . La care profesorul a zis :
- Vezi ? daca te vei gandi mai bine , iti vei da seama ca si chestia asta ......tine de filosofie.
Tin sa-i dau dreptate lui Barcelona cand spune " Granita intre filosofie si dezbateri de orice natura,e invizibila uneori " asa incat este foarte usor sa se ajunga la confuzii in care dezbaterile cpat o tenta filosofica si invers cand se tinde spre o folosofie dr in final se face doar o dezbatere de subiecte care nu au treaba cu filosofia.
Raportat la stiinte , I. Kant  spunea : "Daca voim sa infatisam o cunoastere drept stiinta, trebuie mai intai sa putem determina cu precizie ce anume o deosebeste de celelalte feluri de cunoastere, ce nu are comun nici una  dintre acestea si ii este deci specific. Daca nu vom face astfel, hotarele ce despart stiintele se vor stare si nici una dintre ele nu va mai putea fi tratata temeinic potrivit naturii sale."


_______________________________________
NightDragon

pus acum 16 ani
   
Barcelona
Membru de Onoare

Din: Slatina
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 440
Gandind mai atent,realizam ca inaintea tuturor stiintelor era acea "stiinta" atotcuprinzatoare,numita "philo-sophos". ??? O "dezbatere" asupra oricarui fenomen,a oricarei actiuni si existente...Chiar purcedand din cavernele preistorice.
De aceea zic: filosof e orice fiinta cu ratiune. Din pacate...


_______________________________________
taste of freedom

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la