Night Cafe Forum
Imbina utilul cu placutul. Muzica ,Videoclipuri , Glume , Bancuri , Maxime , Proverbe , Foto , Locuri frumoase , Jocuri , Radio Online , Horoscop , Vremea , Curs Valutar , Legi , Legislatie , Moda , Sport , Tuning Auto , Retete Culinare , Pasari , Pesti , Flori , Decoratiuni , Poezii , Psihologie , Parapsihologie , Filosofie , Enigme , Inventii , Inovatii , Sarbatori , Anunturi , Felicitari , Webmasteri si multe altele…..
Lista Forumurilor Pe Tematici
Night Cafe Forum | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NIGHT CAFE FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
Night Cafe Forum / Locuri frumoase / Braila Moderat de AngeloBlue, fanetrotil
Autor
Mesaj Pagini: 1
ladyblack
Vizitator



Amplasament geografic

  Braila este situata in sud-estul Romaniei, in Campia Romana.Judetul Braila se intinde pe o suprafata de 4765,8 kmp.

Clima

Climatul este temperat-continental, cu o temperatura medie de 11,1° C, cu veri uscate si cu ierni reci. Flora si fauna sunt specifice regiunii de campie. Stepa, odata intinzandu-se la nesfarsit, a fost transformata in teren agricol, judetul Braila fiind unul din cele mai dezvoltate judete din Romania, din punct de vedere al agriculturii.

Istoric

   Un studiu al originilor Brailei arata ca regiunea a fost locuita din vremuri imemoriale. Exista numeroase vestigii arheologice dovedind prezenta omului neolitic (Boian-Giulesti) 5000 i.Hr., la Brailita. varful Catagatei), viata a continuat in epoca bronzului, apoi fiind atestata o puternica asezare getica intre sec. IV - III i. Hr aflata pe terasa inalta a Dunarii si intretinand legaturi cu grecii - de la pontul Euxin, pana la Elada.
    In era noastra descoperirile atesta prezenta civilizatiei Sintana de Mures, continuata cu o asezare medievala din secolele X - XI. Privilegiul comercial pentru brasoveni dat de Vladislav Vlaicu, la 20 ianuarie 1368, atesta Braila ca asezare importanta a Tarii Rominesti, mai ales sub aspect comercial.
    In 1463 cronicarul bizantin L.Chalcocondil caracterizeaza Braila ca fiind "orasul dacilor in care fac un comert mai mare decit in toate orasele tarii".
    Orasul a fost pentru prima data atestat documentar acum 630 ani, cand domnitorul Tarii Romanesti, Vlaicu I a oferit comerciantilor din Brasov privilegiul de a-si vinde marfurile in Braila.
    Aflata intermitent sub ocupatie turceasca asezarea a fost pe rand supusa asediului de catre Walerand de Wavrin (1445), Stefan cel Mare care a si ars-o in 1470, Ioan Voda cel Cumplit (1547).
    In 1595 are loc eliberarea Brailei de sub turci de catre ostile lui Mihai Viteazul. Voievodul construieste in oras o biserica cu hramul Sf.Nicolae. Urmeaza Mihnea al III-lea care in 1658 loveste garnizoana otomana din raiaua Brailei.
    Intervalul 1711-1812 inseamna un veac de razboaie purtate intre rusi-turci si austrieci peste trupul tarilor romine. "In calea rautatilor", Braila este mereu lovita, arsa, refacuta. Epoca se incheie cu pacea de la Adrianopol (2/13 septembrie 1829). Braila revine la Tara Romineasca, dupa aproape trei secole.
    Perioada care aurmat din secolul al XIX a fost infloritoare pentru oras, care cunoaste multe modificari si realizari: pavaj si felinare pe strazi, farmacii, statie meteo, spital militar, dobandirea statutului de oras porto-franco, parcul Belvedere, infiintarea unor tipografii, a unei banci, a unei cazarme si unui teatru, deschiderea unei scoli de fete, a unui gimnaziu si construirea docurilor, a cailor ferate si a mai multor fabrici.
    Dupa ce in 1888 aici se utilizeaza pentru prima data in tara betonul armat, in primul an al noului secol sunt introduse tramvaiul si becul electric. Se dezvolta puternic invatamantul si cultura sistemul bancar, sustinute de comertul infloritor. Dupa ocupatia din primul razboi mondial, se pune in 1927 temelia Palatuli agricol, iar trei ani mai tarziu populatia asezarii a ajuns la 68.310 locuitori.
   
Personalitati

  Aici se nastea in 1861 Haricleea Darclee devenita una din marile soprane ale lumii. Ca o recunoastere a acestui fapt la 14 ianuarie 1900 era invitata sa cante pe scena operei Scala din Milano, in premiera operei "Tosca", uimind ca de fiecare data publicul, indiferent de meridianul pe care interpreta.
Tot in Braila vede lumina zilei in 1884 Panait Istrati, scriitorul roman de expresie franceza autor al unor lucrari de referinta: Codin, Haidicii, Nerantula, Ciulinii Baraganului si mai ales cele doua capodopere recunoscute de cultura europeana: Chira Chiralina si Spovedania unui invins.
  Panait Cerna (1881-1813), poet recunoscut drept cantaretal frumusetelor morale, de o rara sensibilitate si de o adanca reflexie..
Ana Aslan (1897-1988), academiciana ale carei produse din gama Gerovital H3 si Aslavital, care lupta cu efectele imbatranirii, sunt printre cele mai apreciate in lume.
  Maria Filotti (1883-1956), actrita temperamentala devenita artista a poporului.
   
Puteti vizita:

Putei vizita Teatrul Maria Filoti,Faleza,Gradina Mare,Parcul Monument,Muzeul Istoric, Expozitia de arte.

braila geografic   braila este situata sud-estul romaniei, campia braila intinde suprafata

62.1KB


pus acum 18 ani
   
ladyblack
Vizitator





braila

11.3KB


pus acum 18 ani
   
ladyblack
Vizitator





braila

24.8KB


pus acum 18 ani
   
ladyblack
Vizitator





braila

40.7KB


pus acum 18 ani
   
tristania
Membru *** GOLD

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 145
cand ma inviti pe la tine?

_______________________________________
Better a mouse in the pot than no meat at all.

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la